Copenhagen

Kommer

GODE RÅD

GODE RÅD TIL AT UNDGÅ INDBRUD

Juli måned er den måned på året med den absolut højeste procentdel indbrud i Danmark. Der bliver begået næsten 25 procent flere indbrud i løbet af denne måned end de resterende sommermåneder. Det skyldes blandt andet, at mange er bortrejst på ferie, og at deres hjem derfor står tomme tilbage. Nedenfor har vi samlet 9 gode råd til dig, der kan mindske risikoen for indbrud, når du er bortrejst.

FØLG DISSE 9 RÅD OG FÅ STØRRE TRYGHED:

1: BRUG NABOEN

Hvis du har en god nabo eller en bekendt i nærheden, kan du få personen til at se efter dit hus, mens du er ferie. Du kan f.eks. få naboen til at vande blomster, tømme postkassen og slå græsset. Har naboen en bil, så lad ham bruge din carport. Det er også en rigtig god idé, at få naboen til at smide noget af sit affald i din skraldespand, så den ikke står tom ude på vejen.

2: RYD IKKE HELT OP

Lidt uorden får huset til at virke beboet. Legetøj, ugeblade, og service får huset til at virke beboet. Derfor bør du ikke være alt for ivrig efter at rydde op, inden du tager væk.

3: TO LÅSE PÅ YDERDØREN

En af de ting indbrudstyve er opmærksomme på, er hjemmets låse. Om muligt kan man få tjekket sine låse efter og få dem udskiftet, hvis de er meget gamle. En anden god idé er at få to låse på yderdøren. En udvendig og en indvendig med nøgle, så indbrudstyven får problemer med at komme ud af huset med tyvegodset.

4: GEM KVITTERINGER

Gem kvitteringerne på de mest værdifulde ting, du har i huset. Så slipper du får problemer med dit forsikringsselskab. Men gem kvitteringerne et andet sted end i dit hus. En rigtig god idé er at scanne dem ind på computeren og gemme dem et sted på nettet.

5: RUL IKKE GARDINERNE FOR

Det er fristende at rulle gardinerne for, for at skærme udsynet til dine værdifulde ejendele, men det er ikke en god idé. Det ses hos indbrudstyve som et tegn på, at der ikke er nogen hjemme, og at du gemmer noget værdifuldt. Det kan derfor være en god ide at tilslutte en tænd/sluk-knap til nogle af dine lamper og tv, så der vil være sporadisk lys i dit hjem. Det får det til at virke beboet.

6: TØM POSTKASSEN

Når din postkasse ikke bliver tømt, er det et tegn på, at du ikke er hjemme. Lav en aftale med familie, venner eller en nabo om at tømme din postkasse, når du er bortrejst.

7: FYLD SKRALDESPANDEN

Når din udendørs skraldespand er tom, eller hvis posen sidder i klemme under låget, er det et tegn på, at du ikke er hjemme. Få familie, venner eller en nabo til at smide en pose i din skraldespand, når du er bortrejst.

8: KLIP HÆKKEN

Klip hækken ned eller gør plankeværket lavere. Høje hække og hegn giver tyven ro til at bryde ind.

9: ANSKAFFE EN TYVERIALARM

Med en god tyverialarm installeret har tyven ikke særlig meget tid at arbejde med. I bedste tilfælde vil det skræmme ham væk.