Sikkerheden i København halter

Gågaden er ikke sikker

Sikkerhed på bl.a. vores gågader – har jeg tidligere skrevet om, men syntes at debatten i det offentlige rum om dette er gået helt i stå.

Jeg færdes stort set dagligt i det indre af København og det undrer mig igen og igen at se store og mindre lastbiler køre rundt i vores gågader efter kl. 1100. Det skal så igen lige nævnes at varelevering kun er tilladt i tidsrummet fra kl. 04-11.

I de sidste par måneder har der bare været rigtig mange mennesker på gaden og i min optik harmonerer det overhovedet ikke med disse mange lastbiler, som ulovligt kører rundt i gågaderne. Sikringsforanstaltningerne – altså terrorsikringerne – er disse blomsterkummer, som formentlig ikke kan stoppe ret meget, men det er jo også ligegyldigt når lastbilen først er inde på gågaden.

Nedenfor ses et normalt billede på Strøget i København – efter kl. 11 og der ikke længere må køres transport.

 

Igen er det at kigge på udlandet hvor jeg ved besøg i London, Hamburg, Berlin og Nice kan konstatere at politikerne her er noget mere seriøse for at sikre befolkningen, som færdes i gågaderne med pullerter og andre foranstaltninger, som gør at man enten slet ikke eller kun ved hjælp af hæve-sænke pullerter kan sikre hvornår varelevering skal finde sted.

Man kan dog også kigge ind forbi Christiansborg for når det gælder politikernes egen sikkerhed er der helt styr på dette, idet man har lavet terrorsikring efter alle kunstens regler.

Lastbiler kan frit køre rundt

Lastbiler kan frit køre rundt

Håber med dette indlæg at få gang i en proces så at vi i Danmark bl.a. kan få sikret vores gågader på en forsvarlig måde.

 

Jan Marcussen
Sikkerhedschef

SAFECPH