PAS PÅ LOMMETYVENE

1400-copenhagen-denmark-harbor.imgcache.rev1409089175903.web

Lommetyve i København og Aarhus

SÆSONEN FOR LOMMETYVE ER STARTET

København og Aarhus oplever en række af tilfælde med lommetyveri samt tasketyve m.v.
Der er netop nu stor fokus på dette fra SAFECPH´s side.
Vi stiller skarpt på den nuværende sommersæson med en række indslag.

Hotelsikkerhed

Hotelsikkerhed spiller en større og større rolle for gæsternes valg af hotel. Samtidig med dette er det selvfølgelig lige så vigtigt at de ansatte på hotellet føler sig trygge i deres arbejdsforhold i forhold til gæsterne og udefrakommende episoder.

Denne artikel handler om en del af hotelsikkerheden nemlig tyverier i lobby, morgenmadsrestaurant e.l.

 Den oplevelse som gæsten får ved at blive bestjålet under sit ophold  må absolut ikke undervurderes og her er det at en vagt som er tilstede i en hotellobby er tydeligt tryghedsskabende hos både gæster og ansatte. Ofte efterlader gæsterne kufferter, tasker m.v. uden opsyn både ved ankomst og ved afrejse. Her er det desværre at tyven tit og ofte har succes med at stjæle, idet der er uopmærksomhed fra gæsternes side af. De ansatte har i disse perioder meget travlt med at hjælpe gæsterne og har ikke mulighed for at holde øje med gæsternes effekter.

Lommetyve

Jeg kan nævne et konkret eksempel hvor jeg opholdt mig i lobbyen på et hotel, hvor der var mange gæster i morgenmadsrestauranten medens deres bagage stod rundt omkring i lobbyen. Jeg bemærkede en person, hvis signalement stemte rimeligt godt overens med en person, som nogle dage forinden havde stjålet flere tasker fra nogle morgenmadsgæster på et andet hotel i nærheden.

Han gik målrettet ind igennem lobbyen og fandt en efterladt computertaske, som han tog og lagde ned i medbragt, større og tom taske, hvorefter han straks gik mod udgangen, hvor jeg havde muligheden for at stoppe ham. Hotelgæsten blev naturlig glad for at få sin computer tilbage.

Med dette vil jeg sige at det negative omdømme et hotel vil få efter sådanne tyverier skal opvejes i forhold til alternativet med enten en runderingsvagt eller en fast lobbyvagt i spidsbelastningstiderne på hotellet. Selvfølgelig er det ikke gratis at hyre en vagt ind, men som sagt tænk over alternativet.

Se fx. denne artikel fra sidste sommer – DR.DK

 

Skrevet af : 
Jan Marcussen
Sikkerhedschef