Nyhedsbrev

Nutidens terror i det offentlig rum

Terror er idag blev en stor del af vores alle sammens liv og bevidsthed. Det er desværre noget vi allesammen må forholde os til, specielt når vi færdes i det offentlige rum.

Hvis man kigger på de sidste angreb der har været i London i løbet af de sidste 3 måneder, så har de fleste af dem været angreb der har betydet minimal forberedelse og angreb som vi må erkende er umuligt, at beskytte os helt imod. Vi ved, at terroristerne er ultimative i deres angreb og, at deres egen død er en del af målet, hvilket gør der omend endnu sværere, at beskytte sig helt imod.

Som mennesker i et vestligt samfund giver vi heldigvis ikke op, og vi glemmer også hurtigt igen. Vi lader ikke terroristerne skræmme os, så vi ikke kan leve det liv vi gerne vil, og som passer til vores livsstil.

Vi må bare ikke glemme, at truslen lurer lige om hjørnet og vi har indtil nu været heldige at gå fri her i Danmark. Vi håber at det fortsætter sådan, men man skal være naiv for, at tro på det!

Det er derfor nødvendigt, at forholde sig til den trussel der konstant ligger på vores offentlige rum. Der er ikke længere nødvendigvis tale om store bombeangreb, eller større koordinerede angreb med skydevåben. De sidste angreb vi har set har været med simple midler.

Vi ser desværre en tendens til, at terroristerne kopiere hinandens angreb. Derfor forventer vi, at der kommer lignende angreb, og det kan ligeså godt ske her i Danmark!

Hvad kan vi gøre ved det?

Vi kan ikke pakke vores offentlige rum ind i mure og låste døre, og vi kan ikke alle gå rundt med skudsikre veste, men vi kan være parate. Vi kan ændre vores tankegang og vi kan minimere skaden.

 

Har du tænkt tanken

Hvad nu hvis de kommer herind på min café og begynder, at slå folk ihjel.

Hvordan vil du reagere?

Hvordan forventer du, at dine kunder reagere?

Hvad forventer du af myndighederne?

 

Med de skader vi ser som følge af de seneste angreb og de foregående, så dækker den almindelige førstehjælp ikke. Er du klar til også, at yde førstehjælp til en person der bløder kraftigt som følge af knivstik, skud eller en person der har mistet en arm eller et ben?

Er du klar til, at yde den nødvendige førstehjælp og hvornår skal du gå igang?

Har du de remedier du skal bruge til, at hjælpe dine medmennesker i nød?

Har du det nødvendige mentale overskud?

 

Nødvendig forberedelse

Det er på tide, at vi forbereder os mentalt på hvad der kan ske og det er på tide, at vi opgradere vores handlemuligheder indenfor førstehjælpen.

Med planer og bevidsthed om handlemønstre og egne færdigheder øger vi vores kognitive kapacitet, hvilket gør os i stand til, at handle hensigtsmæssigt og effektivt i tilfælde af angreb.

Vi påstår ikke, at vi kan forhindre angreb i at ske, men vi påstår at vi kan gøre dig og dine medarbejde i stand til, at reagere hensigtsmæssigt og effektivt NÅR det sker. Derved kan vi minimere skaderne og tabstallene, og dine og dine kunders chancer for, at overleve blive væsentligt forøget.