Hvorfor halter vi efter med hotelsikkerhed i Danmark ?

Hotelsecurity in London – our visit last year

Hotelsikkerheden halter efter i Danmark

Med denne artikel vil jeg fortsætte med at sætte fokus på hotelsikkerheden i Danmark, fordi hotelsikkerhed spiller en større og større rolle for gæsternes valg af hotel ligesom det helt sikkert spiller en rolle for de ansatte.

Jeg føler ikke altid at man generelt i ledelsen på hotellerne har tilstrækkelig fokus på at de ansatte føler sig trygge i deres arbejdsforhold set i relation til gæster og udefrakommende episoder.

Jeg er fuldt ud klar over at økonomien spiller en stor rolle i overvejelsen om hvorvidt hotellet skal hyre vagtuddannet personale til at sørge for sikkerhed i bl.a. lobbyen i forhold til de ansatte og gæsterne.
Jeg vil her nævne at vi her i Danmark ofte kan kigge på ”det store udland” og se hvordan udviklingen inden for bestemte områder foregår og i dette tilfælde kigge på hvordan man håndterer hotelsikkerhed i forhold til at have vagtuddannet personale tilstede på hotellet.

 

London

London & Paris m.v.

Mine egne oplevelser ved at have studeret hvordan det foregår i bl.a. London, Paris og Hamburg er at alle større hotelkæder har vagtuddannet personale tilstede på hotellerne, hvorved man opnår en væsentlig højere grad af sikkerhed end hvis receptionspersonalet eller andre skal bruge tid og energi på også at tænke sikkerhed ind i deres arbejde.

Den awareness i forhold til bl.a. konflikthåndtering, som vagten kan byde ind med, er et væsentligt fokuspunkt for den uddannede vagt, hvorimod den hotelansatte ganske naturligt har sin fokus på helt andre ting, som jeg vist ikke behøver at nævne her.

Mit håb med denne artikel er at man fra de større hotellers side af vil begynde at tænke det vagtuddannede personale ind i budgetterne, således at mange konflikter og herunder også tyverier kan undgås, hvorved både gæster og personale får en væsentlig bedre hoteloplevelse.

Jeg har forsøgt at trække tidssvarende statistikker fra politiet, men har ikke kunnet finde relevante tal omkring tyverier i lobby, indbrud biler i p-kældre/p-pladser omkring hotellet, tyverier i morgenmadsrestaurant, indbrud på værelser, voldelige episoder på hotellerne m.v.

 

Skrevet af : Jan Marcussen, Sikkerhedschef –  SAFECPH